Процесът срещу бившия пакистански премиер  Това съобщи в четвъртък неговият адвокат,

...
Процесът срещу бившия пакистански премиер  Това съобщи в четвъртък неговият адвокат,
Коментари Харесай

Пакистан съди Имран Хан при закрити врата

Процесът против някогашния пакистански премиер  Това заяви в четвъртък неговият юрист, представен от " Ройтерс ".

Това се случва ден, след като той беше упрекнат в издаване на държавни секрети, което блокира възможностите му да взе участие в националните избори през февруари.

Обвиненията са свързани с класифицирана депеша, изпратена до Исламабад от пакистанския дипломат във Вашингтон предходната година, която Хан е упрекнат, че е разгласил.

Решението беше взето при откриването на процеса в пространствата на пандиза в гарнизонния град Равалпинди, сподели юристът Наим Панджута в обява в обществените медии на X, някогашен Twitter.

" Молбата за осъществяване на развой при закрити врата беше призната ", сподели той, като добави, че няма да бъдат позволени медии.

Адвокатите и правозащитните групи споделят, че процедурата при закрити врата не дава отговор на условията за обективен развой.

По-рано Хан сподели, че съдържанието се е появило в медиите от други източници.

Осъдителна присъда по Закона за служебната тайна може да докара до 10 години затвор, споделиха юристи.

Това е вторият път, когато Хан е упрекнат по едни и същи обвинявания, след като по-висш съд анулира по-ранно обвиняване на процедурни учредения.

Процесът се провежда в пандиза от съображения за сигурност. Хан е в пандиза, откогато беше приет за отговорен и осъден на три години по обвинявания в корупция на 5 август.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР